Bestuursleden

Bestuursleden

Inleiding

Lever jij graag een bijdrage aan maatschappelijke en sociale vraagstukken? Wil je de directeur adviseren en ondersteunen bij het uitvoeren van het beleid? Dan is de rol van bestuurslid bij onze stichting Push jouw nieuwe uitdaging.  

 

Aanbod

Wat wordt er van het bestuur verwacht

Het bestuur heeft een adviserende rol richting de organisatie en directeur van stichting Push. De directeur stelt het beleid op voor de organisatie, deze wordt getoetst door het bestuur. Daarnaast houdt het bestuur toezicht op een adequate uitvoering van de taken die voorvloeien hieruit. 

Je denkt meer op diverse gebieden, denk daarbij aan personeelsbeleid, samenwerkingen en maatschappelijke en gemeentelijke vraagstukken. Daarnaast denk je mee en adviseer je de voorzitter en penningmeester bij de uitvoering van hun rollen binnen het bestuur. 

Wat wordt er van een bestuurslid verwacht

Je beschikt over goede sociale en maatschappelijke vaardigheden en staat met beide benen op de grond. Je bent kritisch, positief en durft je mening te geven op een onderbouwende manier. 
Stichting Push werkt met strakke begrotingen, er moet veel gedaan worden met weinig geld. Je kunt de waarde zien van de budgetten en daarop actief en integer anticiperen. 

Het bestuur

Het bestuur vergadert op informele wijze 1x per maand en indien nodig vaker, dit komt echter sporadisch voor. Daarnaast zijn er bijeenkomsten voor bijvoorbeeld de personeelsleden waarbij je aanwezig kunt zijn, dit is echter geen verplichting.  Het bestuur bestaat uit een gemêleerd gezelschap met verschillende achtergronden. Ieder bestuurslid wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke en sociale vraagstukken waar stichting Push mee te maken heeft. 

Wie is stichting Push

Stichting PUSH is een brede welzijnsorganisatie, wij dragen bij aan het zich goed voelen van inwoners in hun omgeving. Daarbij gaan we uit van hun eigen kracht. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn participatie, het ontwikkelen van en gebruiken van talenten, verantwoordelijkheid nemen, zelfstandig kunnen zijn, zorgen voor elkaar, initiatieven durven nemen en het ontstaan van sociale samenhang.

Stichting PUSH werkt voor verschillende gemeenten in de omgeving Voorne Putten. De opdracht is per gemeente verschillend. 

Ben jij enthousiast? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jeanine Kuijpers, directeur van stichting Push via j.kuijpers@stichting-push.nl of 06-13802689.