Inloggen
Welzijnsorganisatie PUSH
Sportlaan 1
3223 EV Hellevoetsluis
Tel.: 0181 - 316688
info@stichting-push.nl

Van peuterspeelzaal naar peuteropvang ... PDF Afdrukken E-mailadresVanaf 1 januari 2013 moeten de peuterspeelzalen in Hellevoetsluis voldoen aan de eisen van de wet op de kinderopvang. De peuterspeelzaal is namelijk getransformeerd naar peuteropvang. Dit heeft als voordeel dat u een toeslag voor kinderopvang bij de belastingdienst kunt aanvragen. Hoe werkt kinderopvangtoeslag? 


Of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen en hoeveel, hangt af van:

Maximumuurtarief en aantal uur

U kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt ook een maximumuurtarief.


Inkomensgrens

Het hangt van uw (gezamenlijk) inkomen af hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt. Hoe meer u verdient, hoe minder kinderopvangtoeslag u krijgt. Ook bestaat er een inkomensgrens. Is uw inkomen € 118.189 of hoger? Dan krijgt u voor het kind met de meeste opvanguren geen kinderopvangtoeslag meer. Voor een 2e en volgende kind kunt u nog wel kinderopvangtoeslag krijgen. U moet wel beide kinderen opgeven.

Wilt u weten hoeveel kinderopvangtoeslag u met uw inkomen kunt krijgen? Maak dan een proefberekening.


Meer kinderen naar de opvang

Hebt u meer kinderen die naar de opvang gaan? Dan krijgt u voor het kind met de meeste uren opvang de laagste vergoeding. Dit kind wordt het 1e kind genoemd. Dit hoeft dus niet uw oudste kind te zijn.

Is het aantal opvanguren gelijk, dan is het kind met de laagste opvangkosten het 1e kind. Deze kosten staan op de rekeningen die u van uw kinderopvanginstelling krijgt. Zijn de kosten voor beide kinderen gelijk? Dan bepaalt de belastingdienst wie het 1e kind is.

Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moet het kindercentrum of opvang geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).


Hieronder vindt u de vestigingsnummers uit het LRKP. 

Als ouder kunt u met dit nummer een aanvraag kunnen doen bij de belastingdienst. 


Het Peuternest

194091880


Peuterhoek

981953438 


Peuterschip

226361020


Kleine raaf

976973996 


Peuterstee 

197393913


Schriftelijke overeenkomst:

U moet een schriftelijke overeenkomst met het kindercentrum of opvang afsluiten, hier moeten ten minste de volgende dingen staan:

  • de naam, geboortedatum en het adres van het kind
  • of uw kind dagopvang of buitenschoolse opvang krijgt
  • de uurprijs van de opvang
  • het aantal opvanguren per jaar
  • de datum dat de opvang ingaat en de einddatum (als die bekend is)

Zowel u de peuteropvang moet de overeenkomst ondertekenen. Anders is er geen overeenkomst. U krijgt deze overeenkomt thuisgestuurd. 
Toekomst van de Peuterspeelzalen PDF Afdrukken E-mailadres


Vanaf 2013 gaat er veel veranderen bij de Peuterspeelzalen,  er zijn al langere tijd geruchten over de toekomst van de peuterspeelzalen in Hellevoetsluis en de tarieven die hiervoor betaald moeten gaan worden.  Er zijn inmiddels drie informatie bijeenkomsten georganiseerd, maar wij kunnen ons voorstellen dat het voor u niet mogelijk was deze te bezoeken. Daarom hebben we een brief gemaakt, waarin wij nogmaals uitleg geven wat dat voor u als klant van de Peuterspeelzaal gaat betekenen.

klik u hier op de brief te kunnen downloaden

 
Wist u dat...... PDF Afdrukken E-mailadres


Uw peuter kan bij ons terecht op 2 jarige leeftijd.
Wij hebben de toelatingsleeftijd van de peuters verlaagd. Tot op heden was toelating op een peuteropvang alleen mogelijk bij de leeftijd van 2,6 jaar. Deze leeftijdeis hebben we verlaagd tot 2 jaar. Elk kind dat 2 jaar of ouder is kan bij ons terecht. We hebben de leeftijd verlaagd omdat we van ouders te horen kregen dat deze wens leefde.